tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

E-handelsbolag får ny huvudägare

Av Mats Holmström 2014-05-21
EcomPartner är ett nordiskt företag inom retail, e-handel, logistik och IT. Bolaget bygger, driver och utvecklar skräddarsydda Magento-baserade helhetslösningar inom e-handel. Nu går eValent gruppen tillsammans med grundaren Andree Reutergard in och förvärvar majoriten i EcomPartner, meddelar man.

Därmed blir eValent, vars idé är att utveckla små, ägarledda internetföretag, ny huvudägare i EcomPartner. eValent har sedan tidigare flera e-handelsleverantörer i sin produktportfölj; plattformsleverantörerna Nordisk e-handel och Shopitoo, hostingleverantören Driftkompaniet, samt integrationsföretaget Sharespine.

– Med konsultföretaget EcomPartner och deras tjänst StoreManagement, får vi ett nytt ben att stå på. EcomPartner har visat att de kan leverera till ett segment som vi som grupp vill växa inom. Dessutom ger det gruppen en ökad bredd att EcomPartner är en stark certifierad Magento Partner, kommenterr eValents VD Runar Wahlgren, i samband med ett pressmeddelande.

EcomPartner arbetar med större projekt och har specialiserat sig på butikskedjor med fysiska butiker. Exempelvis har man levererat helhets- och Magento-lösningar till Harald Nyborg, Kids&Friends, Phonera, Mustang, Jays mfl.

Tjänsten StoreManagement innebär att e-handlaren bara behöver stå för produktsortimentet. EcomPartner står för alla kringliggande processer, och tjänster som teknik, marknadsföring, logistik och kundtjänst. Även det strategiska och operativa ansvaret ingår. StoreManagement kan levereras till e-handlare oavsett vilken teknisk plattform de använder.

– eValent har visat att de förstår och tror på vårt koncept och affärsidé. Nu får vi en huvudägare som har lång erfarenhet inom e-handel, vilket ger oss ett bra stöd att vidareutvecklas. Med eValent som huvudägare får vi ökat fokus på vår kärnverksamhet vilket kommer göra oss ännu mer konkurrenskraftiga, konstaterar grundaren och delägaren Andree Reutergard.