tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

En mjukvarans dag i Göteborg

Av Mats Holmström 2013-10-22
På torsdag, den 24 oktober, arrangeras Lindholmen Software Development Day för nionde året i rad på Lindholmen Science Cntre i Göteborg. Enligt arrangören har rekordmånga anmält sig till årets konferens, som även bjuder på ett parallellt spår om mjukvaruutveckling inom spelbranschen.

 

Lindholmen Software Development Day är en arena där branschfolk utbyter erfarenheter och diskuterar trender och praktiska utmaningar.  Konferensen arrangeras i samarbete mellan Lindholmen Science Park, Ericsson, Volvo Group, Volvo Cars, Chalmers, Göteborgs universitet, IT-universitetet, Cybercom, Knowit och Ascom.

Angående det parallella spåret om mjukvaruutveckling inom spelbranschen fick Jan Bosch, professor i Software Engineering vid Chalmers, tillfrågades om vad de traditionella industriföretagen kan lära sig av de spelutvecklarna:

– Spelutvecklingsföretagen är mycket skickliga på att möta och hitta det som är viktigt för deras kunder, d.v.s spelarna. De är snabba på att ta hand om feedback och agera på den. Här har de traditionella företagen något att lära sig, att mäta vad som är viktigt för kunden och ta bort features som inte är viktiga, kommenterar han i samband med ett pressmeddelande.

Staffan Truvé från Recorded Futures och Helena Holmström Olsson från Malmö högskola att presentera exempel på hur företagen kan anpassa sina produkter och tjänster med stöd av stora mängder data (Big Data) meddelar man.

Andra exempel på vad man enligt arrangören kommer att kunna ta del av är möjligheterna med att koppla upp bilen mot internet och hur detta öppnar upp för nya leverantörer av mjukvara. Det är  Ericsson och Volvo Cars som kommer att ha en gemensam presentation i ämnet. För bilföraren kommer uppkopplingen i framtiden att innebära tillgång till nya informationstjänster och för passagerarna kan uppkopplingen möjliggöra olika tjänster och underhållning, meddelar man.