tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

Grafisk industri slår över till PVC-fritt

Av Anders Trillkott 2018-11-29
Under våren 2018 har Scandraft uppdaterat sina certifikat enligt den reviderade standarden för miljö
Efterfrågan på PVC-fria alternativ av material till den grafiska marknaden ökar för varje år. Många större reklamköpare blir mer och mer medvetna om vilka material som används för tryckt media i sina kampanjer.

PVC-fritt blir allt vanligare i reklamköparnas krav. Ett exempel på trenden är företaget Scandraft som har valt att specifikt lyfta fram PVC-fria alternativ i sitt sortiment.

Scandraft väljer leverantörer med omsorg på alla nivåer

Ny profil stärker inriktningen

Företaget har även skapat en ny logotyp för att ytterligare förtydliga vilka av företagets material som är PVC-fria. Anders Trillkott, VD för Scandraft kommenterar omställningen:

- Vi arbetar kontinuerligt med att i varje led av verksamheten eftersträva ett miljötänkande. Vi påverkar våra leverantörer, emballerar med wellpappmaterial, vi köper el enbart från förnybara källor mm. Scandraft väljer leverantörer med omsorg på alla nivåer.

Under våren 2018 har Scandraft uppdaterat sina certifikat enligt den reviderade standarden för miljö, ISO 14001:2015. De reviderade standarderna är bättre anpassade efter förståelse för organisationen och hur den påverkas av omvärlden.