tumblr hit tracking tool

Integrerat affärssystem ger helheten

Av Per Thellman 2014-10-30
Under mässan Elmia Subcontractor 11-14 november kommer en helhetslösning i form av ett integrerat affärssystem för tillverkande företag att presenteras. Hogia och Prosmart står bakom samarbetet som innebär att man kan nu kan erbjuda en gemensam lösning innehållande produktion, ekonomi och HR i samma system.

Hogiagruppen är etablerad i Norden genom programvaror inom områdena ekonomi/administration, HR och transport. Mattias Jönegren, Bolagschef Hogia Industrial System AB, ser nu fram emot att kunna erbjuda en helhetslöning även gentemot tillverkande bolag, som är Prosmarts specialitet.

– Ja, vi har diskuterat med Prosmart under en längre tid att tillsammans kunna leverera en helhet mot olika branscher, och som även innehållande exempelvis HR-biten, konstaterar han och fortsätter:

– Nu har vi kommit igång ordentligt med att integrera våra system och kommer att kunna presentera möjligheten till ett gemensamt erbjudande under mässan. Redan idag har vi en del gemensamma kunder men systemen är separata även om de haft en del kopplingar. Nu kommer vi istället att kunna erbjuda en paketlösning vilket kommer att gynna kunderna.

En stor skillnad är exempelvis att helhetslösningen kommer att innebära gemensamma register, det blir inga glapp i systemet och allt är on-line

Det är första gången Hogia ställer ut på Elmia Subcontractor, som i år innefattar 1200 utställande underleverantörer, utan tidigare endast funnits på mässan som besökare. Det var också vid ett sådant tillfälle som man första gången kom i kontakt med Prosmart, som erbjuder kundanpassade affärssystem för tillverkande företag.

– Ja, det började för några år sedan med att Hogia besökte mässan, de hade inget MPS-system och vi inget ekonomidito. Hogia har alltså allt som vi saknar och vice versa. Det stämmer att vi har kopplingar mellan systemen sedan tidigare och vi har även gjort gemensamma kundbesök, men nu handlar det om integration, säger Per Thellman på Prosmart och utvecklar:

– En stor skillnad är exempelvis att helhetslösningen kommer att innebära gemensamma register, det blir inga glapp i systemet och allt är on-line. Det blir en stor skillnad mot att ”bara” ha en koppling till ekonomisystemet, kunderna får det bästa av två världar. Annars fungerar de båda områdena ekonomi och produktion lite olika på ett företag, dvs. att man gärna har fokus på olika saker.

– Bland annat detta underlättas genom denna paketlösning, samtidigt som det givetvis gäller att ha rätt människor i projektet. Vi ser fram emot att erbjuda marknaden vår helhetslösning, avslutar Per Thellman.

Länk till information om mässan här