tumblr hit tracking tool

IT ska hjälpa tyskarna vinna VM

Av Mats Holmström 2014-06-12
Avancerad mjukvara för stora datavolymer från SAP ska användas till att förbereda det tyska VM-laget dagarna innan och under hela turneringen i Brasilien.

Tyska fotbollsförbundet och mjukvaruföretaget SAP har ingått samarbete inför fotbolls-VM i Brasilien. Spelarna kommer att utrustas med små sensorer som registrerar deras rörelser och position. Sedan kan snabb realtidsanalys av passningarna användas till att förbättra lagets spel, meddelar man.

– På bara tio minuter kan tio spelare med tre bollar producera över sju miljoner data. Med SAP:s mjukvara kan vi analysera den stora datamängden direkt och anpassa träningen inför nästa match, kommenterar Oliver Bierhoff, team manager för tyska VM-laget, i samband med ett pressmeddelande.

Det var under en presskonferens den 12 juni i Campo Bahia, Brasilien, som SAP AG och tyska fotbollsförbundet meddelade sitt gemensamma mål att ta analys av fotboll till nästa nivå.

IT-lösningen som  bygger på plattformen SAP HANA syftar till att förenkla och effektivisera analyser av träning, förberedelser och turneringar. Tanken är också att möjliggöra för tränare, scouter och agenter att ha tillgång till en stor mängd data för att hitta nyckelsituationer i matcher och därmed förbättra såväl enskilda spelare som lag, meddelar man.