tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

Ny Sverigechef på Huawei

Av Mats Holmström 2013-11-19
Wells Li
Wells Li (foto) är nytillsatt Sverigechef hos globalt ledande IT & telekomleverantören Huawei, meddelade bolaget idag.

Wells Li har sedan tidigare varit en av de drivande personerna i Huawei´s internationella expansion i Europa och Afrika.

"I över ett årtionde har vi expanderat vår verksamhet i Sverige som ligger i framkanten av telekombranschen och är en viktig bas för utvecklingen av mobila tekniker inom Huawei. Vi kommer att fortsätta investera här för att driva vår, Sveriges och Europas innovationskraft", kommenterar han i samband med ett pressmeddelande.

Sverige är en strategiskt viktig marknad för Huawei globalt vilket understryks genom att Wells Li tillträder som ny Sverigechef. Genom sin erfarenhet med fyra år i Afrika och över tio år med fokus på den Europeiska marknaden ska han fortsätta utveckla Huawei i Sverige, där det idag finns 600 anställda på fem orter, varav drygt 300 arbetar med forskning och utveckling. Li kommer närmast från rollen som biträdande säljchef i Storbrittanien.

Fakta: Huawei påbörjade sin verksamhet i Sverige 2000. Över varannan svensk använder företagets produkter för att kommunicera. Huawei levererar nätverksutrustning och konsumentprodukter åt samtliga operatörer på den svenska marknaden.