tumblr hit tracking tool

Affärssystem

Ny version av etablerat MPS-system

Av Per Thellman 2015-04-09
Foto: Prosmart
Den 1 april sjösatte Prosmart den nya versionen av sitt affärssystem för tillverkande företag, Prosmart 2015. En av flera nyheter med årets version är att man nu även vänder sig till företag som inte är tillverkare genom möjligheten till en ännu mer anpassad och slimmad produkt.

– Ja, det är en ny funktion för andra målgrupper och är ett resultat av vårt samarbete med Hogia. Det har dykt upp ett behov av en ”light-version” av affärssystemet, och med den slimmade basic-varianten av systemet som grund kan vi sedan ”tända upp”/lägga till olika funktionaliteter efter behov. På detta sätt får vi ett mer bransch- respektive kundanpassat system, berättar Per Thellman på Prosmart.

Lagerhantering med scanningfunktion

En uppgradering av rapportgeneratorn är ett exempel på en nyhet i den nya versionen, och som innebär att det nu går ännu smidigare få ut rapporter samt att publicera dessa som ett HTML-dokument på hemsidan, att få ut tydliga och snygga grafer och mycket annat. En förändring har också skett gällande pallplatshanteringen som nu fungerar som ett flytande lager.

– Hela lagerhanteringen är nu integrerad i en webbapplikation med scanningsystem som är mycket användarvänligt med mobil eller surfplatta. Det här är en storsatsning som vi gjort tillsammans med en kund. Modulen för pall/plasthanteringen är nu både snabbare, säkrare och enklare, berättar Per Thellman.

Business Intelligence

Förutom lagermodulen finns nu också en business intelligence-lösning att köpa till i den nya versionen.

– Här kan man enkelt ta fram nyckeltal för verksamheten, och som sedan är lätta att publicera på hemsidan eller skicka via e-mail. Den här lösningen kan man utveckla själv som företag men vi har också egna standardlösningar. Även detta är en smidig lösning med möjlighet till snygga grafer, säger Per Thellman som ser fram emot utvecklingen med Prosmart 2015.

– Vi släppte den nya versionen den 1 april, dvs. precis innan påskhelgen, så nu är det full fart med att genomföra uppdateringarna, sedan åker vi ut och utbildar personalen hos våra kunder, avslutar han.