tumblr hit tracking tool

Senaste teknolgin på ny mässa

Av Mats Holmström 2013-10-31
Den 8-10 november är det premiär för den nya teknnologimässan NEW-TECH på Svenska Mässan i Göteborg. Arrangören Chester Group Exhibitions har som mål att skapa en mässa där hela familjen får uppleva hur modern teknik förändrar våra liv.

Enligt arrangören kommer utställare som BMW, Universeum, HiFi-klubben, Fibaro, Tesla och PharmaLight förgylla tillsällningen med sina nyheter.är några av utställarna på NEW-TECH.

– NEW-TECH är ett långsiktigt evenemang med en vision om att visa upp alla aspekter av modern teknik och att vara ett fönster mot framtiden. Ny teknik är något som påverkar oss alla, liten som stor, och vi vänder oss till hela familjen som vill uppleva det allra senaste inom bland annat ljud, bilindustrin och hemelektronik, berättar Roy Bird, styrelseordförande på Chester Group Exhibitions.

Besökarna kommer bland annat att få uppleva Fibaros vision om framtidens hem där man kan ta kontroll över sitt hem med sin smartphone. Det innebär att hemmets elektriska apparater som till exempel belysning, rullgardiner, larm och kameror kan hanteras med telefonen – utan att man ens behöver vara hemma.

Inom bilbranschen finns BMW:s nya innovativa teknikbil ”BMW i3” – en utsläppsfri hybridbil helt tillverkad i komposit för att få ned vikten. Även amerikanska Tesla finns på plats för att visa upp sin hyllade elbil ”Tesla Model S” som nu finns i Sverige.

– Båda bilarna är tillverkade med helt ny teknik och det känns roligt att ge besökarna en chans att uppleva framtidens bilar. NEW-TECH är den första teknikmässan som faktiskt vänder sig till vanliga konsumenter och där man får ta del av nya lösningar som påverkar våra liv idag. Det känns kul att Sverige är först ut med det här konceptet, säger Lars-Ola Hoffer, svensk representant för NEW-TECH’13.