tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

Stort pådrag inför Skandinaviens största skylt- och printmässa

Av Anders Trillkott 2019-01-29
Många stora och drivande företag har valt att inte köpa PVC alls och tar ett aktivt avstånd från PVC-material, säger Anders Trillkott, VD för Scandraft, ett av de utställande företagen.
PVC-fritt i ropet. Stort intresse inför Skandinaviens största mässa för sign- och printbranschen.

Den grafiska industrin har på kort tid börjat efterfråga PVC-fria alternativ, och företagen som tillhandahåller alternativ blir alltfler. Anders Trillkott från företaget Scandraft beskriver hur bland annat reklamköpare blivit allt mer medvetna om fördelarna med att välja bort PVC.

Tydligt PVC-fritt sortiment

Det har lett till att Scandraft kontinuerligt arbetar med att ta fram ett tydligt PVC-fritt sortiment. Miljötänket sträcker sig vidare och återfinns inom varje led av verksamheten.

– Många stora och drivande företag har valt att inte köpa PVC alls och tar ett aktivt avstånd från PVC-material. Det är dem som driver utvecklingen och tänket har spridit sig vidare till fler aktörer, vilket i sin tur gör att vi försöker uppmärksamma alternativ till PVC, säger Anders Trillkott. 

Vinylen har en ny Proslide-teknik som gör att den är enkel att applicera och positionera om

Nyligen utökade Scandraft sitt sortiment med den självhäftande vinylen Orajet 3981RA+ Proslide. Det är en printbar premium-vinyl som bland annat kan användas för helfolieringar, men också för andra krävande applikationer. Orajet 3981RA+ är PU-baserad, enkel att montera, krymper inte och kräver inte eftervärme.

Proslide visas på mässan

– Vinylen har en ny Proslide-teknik som gör att den är enkel att applicera och positionera om, det är särskilt fördelaktigt för den som vill helfoliera på egen hand eller för den som är nybörjare. Den har också en särskilt Rapid Air-teknik som ger bubbelfria montage. 

Under Skandinaviens största mässa för sign- och printbranschen, mellan 5-7 februari, visar Scandraft upp delar ur sitt sortiment – bland annat PVC-fria tyger och inte minst den senaste produkten, Orajet 3981RA+ Proslide, även den PVC-fri. Vill du hitta till Scandrafts monter under Skandinaviens största mässa för sign- och printbranschen?