tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Systemutvecklare kommer förändra plattformsoberoendet

Av Cajsa Broberg 2014-03-07
På Teknikhögskolan, som är en del av Plushögskolan, så kan du välja att läsa till Systemutvecklare. Att jobba som Systemutvecklare är ett kreativt yrke och mer än 95% av alla examinerade studenter från Teknikhögskolans IT-utbildningar har fått jobb de senaste tre åren.

Ett jobb med många möjligheter

Som Systemutvecklare kommer du jobba med att utveckla eller förändra plattformsoberoende IT-system och applikationer, och du kommer även lära dig att se trender inom branschen. Daniel Trochez (21 år) har valt att läsa till Systemutvecklare vid Teknikhögskolan i Göteborg. Efter ett par år som golvläggare var det dags att testa något helt nytt och systemutveckling var det som lockade mest.

– Jag har flera kompisar som har läst till Systemutvecklare och efter att ha pratat med dem så bestämde jag mig. Jag tyckte att systemutveckling verkade spännande och så snart ansökningswebben öppnade så skickade jag in min ansökan.

 

– Jag började verkligen på noll, kunde ingenting om systemutveckling men det var det som var roligt! Jag har ännu inte varit på praktik och testat på de olika yrkesrollerna, men sedan jag började utbildningen har det lutat mot att jag kommer att vilja jobba med webbutveckling.


Eget ansvar


Vad som skiljer Teknikhögskolans utbildning från mer akademiska utbildningar med samma inriktning är det praktiska arbetet. Du måste dessutom tycka att det är roligt att ta eget ansvar, då du får studera mycket på egen hand.

– Istället för att bara läsa in en massa teori så jobbar vi mycket praktiskt, och det är också så jag lär mig bäst. Det är bland det bästa med utbildningen. Efter sommaren kommer vi att ha vår första praktik, vilket jag ser fram emot. Jag hoppas på att få lära mig så mycket som möjligt under den perioden.

De utbildningar som Teknikhögskolan erbjuder är bara utbildningar som det finns behov av på arbetsmarknaden, vilket betyder att chanserna till jobb efter examen är stor. Som examinerad Systemutvecklare mot molntjänster jobbar du på ett IT-företag eller ett större företag med egen IT-avdelning. Andra yrkesroller som utbildningen kan leda till är Systemdesigner, Systemarkitekt, Programmerare och Databasdesigner. Redan nu efterfrågas tusentals Systemutvecklare och behovet bara ökar!

 

Teknikhögskolan finns, förutom i Göteborg, i Stockholm, Malmö, Linköping, Karlstad, Varberg och Västerås.