tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

Varannan chef misstänksam mot IT-avdelningen

Av Mats Holmström 2014-02-24
Minskade investeringar i de mest kritiska områdena hotar möjligheten för IT-infrastruktur att värja sig mot och snabbt återhämta sig från incidenter som oplanerade driftstopp, säkerhetsintrång och dataförluster.
En global undersökning utförd av EMC Sverige visar på lågt förtroende för förmågan att förhindra oplanerade driftstopp, säkerhetsintrång och dataförluster bland landets IT-avdelningar.

Stockholm, 20 februari 2014 – EMC presenterar en undersökning med en rad nya insikter kring hur företag och organisationer använder sig av IT-strategier och infrastruktur. Undersökningen, The Global IT Trust Curve, som omfattar 3 200 intervjuer på 16 marknader och över tio branscher visar bland annat en häpnadsväckande brist på förtroende hos seniora chefer bland organisationer globalt. Detta särskilt för beredskap kring kritiska IT-behov i kontinuitetsfrågor, avancerad säkerhet samt integrerade backup- och återställningsprocesser.

De fyra största trenderna inom IT är molnet, big data, mobilitet och sociala nätverk


Minskade investeringar i de mest kritiska områdena hotar möjligheten för IT-infrastruktur att värja sig mot och snabbt återhämta sig från incidenter som oplanerade driftstopp, säkerhetsintrång och dataförluster. Den understryker samtidigt behovet av att anta progressiva strategier för att skapa säkra IT-infrastrukturer.

– De fyra största trenderna inom IT är molnet, big data, mobilitet och sociala nätverk. Övergången till och mognaden för många av dessa trender påverkas av det förtroende man har för sin IT och för de nya trenderna. Man måste påvisa att information och system i molnet är säker, att vi kan lita på att data inte skadas, förvanskas eller blir stulen. Men också att vi kan lita på att IT-driften har den servicenivå som är överenskommen mellan IT och verksamhetens olika avdelningar och externa parter, säger Magnus Backman, Field CTO på EMC Sverige.

– Ju högre förtroendet är, desto öppnare är man för att anamma de tillämpningar inom de drivande trenderna vilka skapar en otrolig mängd nya möjligheter och konkurrenskraft. I de länder där förtroendet för den interna IT-funktionen är låg kan konkurrenskraften och också externa partners förtroende påverkas negativt, säger Magnus Backman.