tumblr hit tracking tool

Samhälle

When service counts

Av Per Thellman 2015-10-02
Strax utanför Linköping hittar man Troberg Technology, en finmekanisk legotillverkare med inriktning mot CNC-skärande bearbetning inom svarvning och fräsning. Deras tjänster levereras under varumärket ”When service counts”.

I början på -90 talet och i kölvattnet av den förra stora konjekturkrisen startade Keijo Troberg efter sin karriär inom ASEA-koncernen det som skulle komma att bli verkstadsföretaget KMT Mecan i Linköping (Keijo & Magnus Troberg Mekaniska) Företaget ägs idag till lika delar av far och son Troberg, Keijo och Magnus. Keijo är numera pensionär och sedan 2006 driver Magnus företaget.

Då efterfrågan på företagets tjänster succesivt ökade och de gamla lokalerna blev för trånga så krävdes det en utveckling av verksamheten. För att möjliggöra detta så ombildades i juni 2005 den enskilda firman KMT Mecan till ett Aktiebolag och tog då sitt nuvarande namn Troberg Technology AB.

– ”Technology/Teknik” just för att kunna möta framtiden och dess kommande teknik på ett vidsynt sätt. I oktober 2005 flyttade vi in i de nuvarande och då nybyggda lokalerna i Hackefors industriområde. Företaget har stadigt utvecklats och vi har successivt investerat i ny modern maskinutrustning och personal, samt byggt upp vårt varumärke ”When service counts”.

– Vi är kända just för vår höga servicenivå och har ett gott rykte som vi kämpat hårt för att bygga upp och det ska vi fortsätta att vårda, berättar Magnus Troberg.

Vi har inte anpassat verksamheten efter ett MPS-system utan vi har ett system som anpassar sig efter verksamheten

Som ett led i fortsatt utveckling inleddes för 3 år sedan ett samarbete med Prosmart. Från ”blankt papper” har man designat alla sina dokument och även gjort egna tillägg och små funktioner.

– Vi har inte anpassat verksamheten efter ett MPS-system utan vi har ett system som anpassar sig efter verksamheten, berättar Magnus Troberg och fortsätter:

– Framförallt använder vi Prosmarts system för att planera körordning och logistik och till PDF-fakturering men det finns fler delar som vi kan och ska lägga till. Att välja MPS är ett stort och viktigt beslut och vi upplever att vi funnit ett system som anpassar sig efter det lilla flexibla företagets behov.

Det personliga engagemanget och den offensiva supporten som Prosmart erbjuder är något som särskilt uppskattas med samarbetet.

– Vi själva strävar affärsmässigt efter att vara en långsiktig och god samarbetspartner och inte ”bara en leverantör” till våra kunder och jag vill hävda att vi är en ömsesidig samarbetsparter till Prosmart. För faktum är att med affärer bygger man relationer och med bra relationer bygger man bra affärer, absolut stämmer detta även i detta fall!

– För oss har den offensiva supporten varit ett stort plus, med ett personligt engagemang har Prosmart på ett aktivt sätt skjutit på processen och hjälpt oss att framåt med en modul i taget. Prosmart MPS har dom funktioner vi behöver och kommer att behöva. Produktionssmart helt enkelt, säger Magnus Troberg.

Läs mer om Troberg Technology och vad företaget kan erbjuda på www.troberg.nu