tumblr hit tracking tool

Industri & teknik

Wittra vinner ännu ett prestigepris

Av Mats Holmström 2017-08-18
Svenska positioneringsföretaget Wittra fortsätter att överraska. Efter flera stora vinster i prestigefyllda innovationstävlingar toppar företaget nu listan med en guldmedalj i 2017 års upplaga av Red Herring.

Utmärkelserna har bokstavligen regnat över det svenska positioneringsföretaget Wittra efter att ha kammat hem en plats på den prestigefyllda svenska 33-listan och i juni i år vinst i kategorin ”Location Intelligence” i tävlingen Geo IoT World Innovation Prize 2017. Nu var det dags att kliva upp på prispallen en tredje gång, denna gång som det enda Svenska företaget, på både Red Herring i Europa och Amerikas, lista över de mest innovativa bolagen i världen.

Vi är otroligt stolta över det erkännande som detta innebär, i synnerhet med bakgrund mot den hårda konkurrensen från Silicon Valley

Uppstickare bland jättarna

Red Herring Top 100 belönar enastående entreprenörer och lovande företag som utmärker sig med nyskapande teknik. Tävlingen har pågått sedan 1996 och top 100-listan har blivit synonym med en lovande kommersiell framtid.

Red Herrings expertjury har utvärderat de olika bolagen ur en serie kriterier, bland annat ekonomisk utveckling, teknisk innovation, ledningens kvalitet och helhetsstrategi för att penetrera marknaden.

– Vi är otroligt stolta över det erkännande som detta innebär, i synnerhet med bakgrund mot den hårda konkurrensen från Silicon Valley, kommenterar Håkan Dackefjord, VD på Wittra Sweden AB.

En vägg av konkurrens

Red Herring var först i världen med att uppmärksamma kommande företagssucceer som Alibaba, Facebook, Google, Kakao, Skype, SuperCell, Spotify, Twitter och YouTube. Att Wittra i år föll juryn i smaken bådar gott för framtiden, kanske är det en ny svensk IT-raket som håller på att ladda bränsle på startbanan?